tHaNkS!!

Sunday, March 27, 2011

cerita sabtu saya (19 March 2011) (^__^)

Assalamualaikum...

Baru malam ni fiza berkesempatan nak setori pasal last week punye hal, hehehe..tak busy pun, tapi terkena angin malas update blog dan edit gambar. Ok, ni kesinambungan entry ini, so ade beberapa gambar yang fiza wajib upload untuk tontonan kamu semua (ade ker?hehe). Kami bertolak dari sini awal pagi, dalam pukul 9 tak silap, then singgah Rawang untuk pegi sekali ngan ad dan famili, sampai sane (umah kazen) around 12, oklah tu, sedang-sedang orang makan, mase tu pun tak ramai lagi, so memang bolehlah fiza and famili berlengah-lengah makan. Korang layan pic ini ok?

Wedding my kazen
nasi dan lauk sy..hehe..agak banyak..lapo..:p tapi lauk die memang best, just nasi kureng sket. Oh yer! dessert pun best, air cendol+kueh seri muka+kuih lapis (tak sempat snap)

After makan haruslah snap gambo si tuan tanah ngan familinye..mase ni yang ngan kak elly baru sampai, terus past anak die kat kami sebab dorang nak pegi melantak tanpa gangguan..hehe.. sian umairah..
yang ni plak wajib amik gambo die (selendang purple itu)hehe

si selendang purple lagi..kali ni ngan paktam..muke paktam tak bleh bla..

nia ngan bunge manggar..korang nak tau?bunge tu tak digunakan lagi, tapi kami dah amik satu. :p

bukan satu,tapi dua ok? si umairah pulak nak, so maap la yer pengantin dan keluarga!

Akhirnya..adepun gambar pengantin (mesti korang cakap camtu kan?hehe..) mase ni ujan baru nak reda, sebelum tu ujan memang lebat! so pengantin lewat sket la sampai.

pengantin lagi, kazen fiza yang lelaki, pengantin pempuannya sangat cantik! nak tau ape alasan gambar pengantin tak banyak?adik fiza malu nak kuarkan "kamera usang" die tu sebab orang lain dok sangkut kamera kat leher...hehe..

kak elly wif her doter

tengok! si selendang purple lagi!org sebok nak amik gambar ngan pengantin, die dok amik gambo ngan gitar. Gitar ni kami ternampak kat ruang tamu umah kazen fiza ni, taktau sape punye, pinjam wat posing kejap erk?fiza pon ade gak gambat posing ngan gitar..:p

Ok, selepas makan+menyembang+jumpe sanak saudara+ tunggu pengantin sampai, kami pun nak balik. Dalamkul 3 jugak la kami gerak ke Serendah pula, mau tengok dan bermalam dirumah baru abang Ad. Oh yer, ni door gift dari pengantin tadi

bakul comel dan coklat!

Rumah Baru & suprise bufday cake for nia

Ni yang tak best jalan kat key ell nih, jammed jer kan?hehe..makan mase dekat sejam lebih jugak la dari Batu Caves ke umah abang Ad kat Serendah ni. Akhirnya sampai jua. die baru je pindah, tak silap baru 2 minggu, so banyak peralatan rumah yang tak lengkap. Sebelum ni abangku itu tinggal ngan famili mertuanya kat Sungai Choh.

ok, nila umah baru abangku itu, just nice and simple. comel je fiza rase umah die ni

Sempat jugak la abah baca doa masuk umah baru, tapi terlupa plak nak snap, snap mase dinner je

Suke tengok si umairah ni makan..

Taraa..!ni la kek yang berjaya di suprise..coklat indulgence..so yummy! ni di sponser oleh 3 orang bangku yang masih belum berkahwin..hehe

you buy one cake u get one free cute teddy bear!hehe..comel je budak ni masuk dalam beg secret recipe ngan pisau kat tangan..

happy belated bufday nia ngan ayah nia..:)yeah!nampak gak hadiah saye..hehe...

potong jangan tak potong..tak sabo nak rase..ekeke..

die buat dah mulut muncung die tu..geram kat kek tu kot!hehe..

Okay, tu saje citer fiza Sabtu tu, ahadnye plak jap lagi kalau rajin fiza story ok?oh yer..tak sempat nak snap gambo hadiah, fiza bagi frame gambar je, tapi dah siap ade gambar dorang sekeluarga (sesuai la ngan fiza yang bajet ciput ni). Then,maksu bagi teddy bear kaler purple, pakcu bagi dress, paktam bagi mainan tukang-tukang (tau la nia ganas) and last person, pakde, bagi teddy gak, watak citer pooh tak silap. Lepas makan kek dan kemas-kemas kami terus tido ngan nyenyaknye..huhu..

:: Ade orang tu bawak bakal isteri erk mase ni?huhu::

♥ Cik Kaseh Kiut ♥

1 you says:

Filwi Nur Balqis said...

assalamualaikum..ehem3...saye dah letak dah peserta2 contest STYLE IT dekat fanpage ya! soo, pandai2 lah promote gbr sendiri...salam...

sini

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=197336050306980&set=a.197335940306991.50241.187757314598187&theater