tHaNkS!!

Thursday, April 28, 2011

~Kamu, Si Pemilik Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Bimbingan & Kaunseling Dengan Kepujian - Kohort 1 (2006-2010 UUM)~

Assalamualaikum w.b.t

Mak ai! tajuk entryku agak panjang kali ini, first tyme membuat tajuk entry sebegini, menyalahi hukum dan undang-undang berblogging tak agaknye?hehe. Fiza nak mengarut ape yer untuk kali ni? Ok, idea entry ini tercipta apabila Fiza tersedar dah masuk setahun Malam Dinner " Ikan Pekasam, Beras Siam"(22 April 2010). Weh,bukan arini dah 28 April 2011 ke? hehe, entry ini terperap yer wahai readers ku. . Alahai, dah setahun ke? maknanya, dah setahun jugak la Fiza menganggur, gerun+sedih+pedih menghayati stetment ini. Sabar Fiza, teruskan bersabar, bakal ada sinar menantimu,(giler positip punyer ayat, hehe)

Ok, shoot to the point, annual dinner tu bertemakan " batik", Ape? korang gelak eh? ketinggalan zaman ke tema ni? ok, what? fiza selesa jer, hehe. Dah memang kami guru Malaysia yang kene pakai batik ari khamis kan? lagipun menyahut seruan arwah Datin Seri Endon hikhik.. Ok, Dinner ni bertempat kat Hotel Regency Alor Setar (baru semalam tengok hotel ni kat filem 'cun'), kiteorang naik bas yang disewa khas, makanannye? memang superb, tapi tak ingat dah rasenye, sebab dah setahun kot! Tetamu kehormat pulak just our lecturer tapi "papa" tak ade.

Motif Fiza buat entry terkenang-kenang ni? saje je, kebetulan sekarang masih di bulan April kan? so, okay la tu, at least berupdate jugak blog comelku ini. Lagipun i'm sooo miss my frens mase belajar kat sane, adoiyai, masuk plak part sedih-sedih ni. Last jumpe pun mase konvo bulan 2 aritu, baru tak baru, tapi mase tu bukan semua ade, ade yang dah berjaya menjadi guru dan tercampak keserata negeri, fiza gak yang belum( sedih lagi..hukhuk). Korang layan gambar yang sedikit ini ok?
ini banner di hari kejadian yer..

ni plak kek dihari kejadian

door gift and hadiah tukar-tukar

pica landlord WAJIB letak di hari kejadian..lalala ;p

memandangkan gambar terlalu banyak, Fiza amik satu ni mewakili semua, ni la my coursemate!(yg berdua(lelaki) ditengah2 tu en.lecturer)

Okay, tu saje nak diceritakan di sini, tapi memang betul la, zaman belajar adelah zaman yang terpaling best, rase enjoy walaupun kadangkala mengalami ke stressan yang melampau terhadap assigment dan pe'el kawan-kawan dan lecturer, tapi tu semua asam garam dalam life campus, so memang biasa kalau korang tak cukup tido, terponteng kelas, tertido dalam kelas, termiss wat assigment group(pastu ahli len terbakar je ngan korang, ekekek...) tiru copypaste assigment dari sumber intenet then wat macam assigment sendiri (terasa la plak!hehe). Oh yer ni, ade satu gambar kami seperti ahli korporat ke keparat?

tak silap ade 2 orang my frens not here, ina and nurul

Jeng, jeng, jeng... ade satu buah tangan dari Fiza untuk kamu wahai coursemate ku, this video, i dedicate for you all yang i sayang, tengok la kalau korang tersesat kat blog i ni okay?. Memandangkan i tak keje, just jadik sururumah tangga, so i have many tyme to do this video, dah mengganggur kan? tak busy cam korang yang dah keje, lagipun ni kenangan untuk kita.

Huraian video ini (dah macam buat karangan lak erk?)

1. Rase lagunye tak berapa sesuai, tapi nak buat macam manekan? dah tuan tanah tengah gile ngan lagu ini sekarang.

2. Gambar plak memang paling susah nak pilih sebab very the banyak, rambang mataku.

3. Terpaksa men simplekan video ini, kerana lappyku yang berusia itu akan hang kalau i buka Window Movie Maker, buat la video camni, automatik die akan hang (ade sesiapa technician lappy di sini? bley repair lappy saya tak? hikhik)

4. Mesti Tuan Hj Mizwar bangga ngan sayakan? hahaha...(My tech edu lecturer)

5. Taktau la nape tulisan kat video ni tak berapa nak clear.

6. Korang rase boleh tak fiza apply keje kat CST PRODUCTION bile tengok video ni?hahaha....

7. Buat kosmate yang mungkin tersesat diblogku ini dan menatap video ini, percayalah kamu sangat bertuah sebab dapat tengok video ini..hahaha( gile poyo ayat ini)

video
special for my coursemate!

:: tetiba rasa sedih..::

♥ Cik Kaseh Kiut ♥


2 you says:

cekJa said...

caya la fiza.....terima kasih sbb mengabadikan kenangan kita semua di blog kamu!

Kasih Zulaikha said...

hehe..boring tak wat ape la ja..lgpun suke berblogging nih...